خانه » تغذیه و آشپزی » چگونه یک کوفته شبت باقلا خوشمزه درست کنیم؟

چگونه یک کوفته شبت باقلا خوشمزه درست کنیم؟

کوفته شبت باقلا

کوفته شبت باقلا + طرز تهیه کامل

شاید تا به حال اسم کوفته شبت باقلا به گوشتان نخورده باشد ما برای شما در این بخش از سایت طرز تهیه کوفته شبت باقلا را برایتان قرار داده ایم. شما می توانید برای شام و مهمانی های خود از کوفته شبت باقلا به عنوان غذایی عالی استفاده کنید.

مواد لازم کوفته شبت باقلا:

۱-گوشت چرخ کرده نیم کیلو

۲-شبت نیم کیلو

۳-باقلای سبز یک کیلو

(و باقلای خشک سبز نصف لیوان که باید قبلا در آب سرد خیس کنیم و کمی بپزیم)

۴-برنج یک استکان(۱۰۰ گرم)

۵-تخم مرغ ۳ تا ۴ عدد

۶-نمک و فلفل به مقدار کافی

۷-آرد نخودچی ۱۰۰ گرم

طرز تهیه کوفته شبت باقلا:

این کوفته را هم مانند کوفته برنجی تهیه می کنیم داخل این کوفته معمولا چیزی نمی گذارند (باقلا را از پوست دوم در آورده با گوشت و برنج جوشانیده و شبت خرد کرده و تخم مرغ و نمک و فلفل مخلوط می کنیم)اگر باقلا خشک باشد آنرا در آب سرد خیس می کنیم نرم که شد با دو سه لیوان آب و یک قاشق مربا خوری جوش شیرین کمی می جوشانیم تا باقلا کمی بپزد و بعد مصرف می کنیم.

باقالا ازعهد بوق تا امروز

باقالا از خانواده حبوبات است و گیاه بومی جنوب غرب آسیا و شمال آفریقا به حساب می‌آید. این دانه محصول فصل خنك به‌خصوص بهار است و بیشتر در مناطق سردسیری و شمالی كشور كشت می‌شود. با این حال در پاییز و زمستان در بعضی مناطق گرمسیری مانند خوزستان هم برداشت می‌شود. باقالا سابقه چندین هزار ساله دارد و از دیرباز توسط یونانیان، رومیان باستان و همچنین مصریان فراعنه مصرف می‌شد

حتی نمونه‌هایی از باقالا در قبرهای مصریان باستان پیدا شده است!امروزه در ایران دو نوع عمده باقالا كشت می‌شود؛ یكی باقالای معمولی كه به صورت خام یا پخته مصرف می‌شود و دیگری باقالای لوبیا مانند گیلان معروف به «پاچِ باقالا» است كه ریزتر و لطیف‌تر است اما خام خورده نمی‌شود و بیشتر در خوراك محلی «باقالا قاتُق» به كار می‌رود. باقالا زرد نیز همان خشك شده باقالا سبز است كه از آن در تهیه دمپختك استفاده می‌شود.

مناسب برای كم‌خون‌ها

باقالا یكی از منابع عالی فیبر و پروتئین به حساب می‌آید و مصرف آن همراه با برنج، تمامی پروتئین‌ها و ‌اسیدهای آمینه ضروری بدن را تامین می‌كند. كلسیم و پتاسیم موجود در باقالا از بروز پوكی استخوان جلوگیری كرده و به كنترل فشارخون بالا كمك می‌كند. این دانه همچنین سرشار از آهن، فسفر، مس، منگنز، منیزیم، ویتامین C، ویتامین A، ویتامین K، ویتامین B و اسیدفولیك است بنابراین برای رفع كم‌خونی هم مفید است البته به شرطی كه نسبت به آن حساسیت نداشته باشید. لازم به ذكر است كه باقالای تازه طبع سرد و‌ تر و باقالای خشك طبع سرد و خشك دارد. گل آن نیز طبع گرم دارد. ارزش غذایی باقالای خشك شده نیز بیشتر از باقالای تازه است اما ویتامین C باقالای تازه بیشتر است.

از گل باقالا غافل نشوید!

نه‌تنها باقالا بلكه گل آن نیز فواید خاص خود را دارد. جهت بهره‌مندی از این خواص می‌توانید 30 تا 60 گرم گل باقالا را در یك لیتر آب ریخته و اجازه دهید به مدت 20 دقیقه دم بكشد سپس آن را از صافی عبور دهید و یك فنجان از آن بنوشید. این نوشیدنی ضدتشنج و ادرارآور است همچنین به دفع سنگ كلیه كمك می‌كند و برای قولنج‌ها و دردهای كلیوی مفید است. بیماران مبتلا به میگرن، رماتیسم، نقرس و درد مفاصل نیز می‌توانند از آن بهره ببرند.

گردآورنده: کاروان

(No Ratings Yet)
Loading...

همچنین ببینید

کوفته نخودچی

کوفته نخودچی + نحوه درست کردن آن

کوفته نخودچی + آموزش درست کردن کوفته نخودچی از جمله غذاهایی می باشد که بسیار خوش …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *