خانه » گردشگری » طرز تهیه قلیه دزفولی غذای محلی

طرز تهیه قلیه دزفولی غذای محلی

قلیه دزفولی یکی از غذاهای محلی دزفول در خوزستان است که بسیار هم خوشمزه است و طرفداران مربوط به خود را دارد. در این بخش از مجله گردشگری کاروان طرز تهیه قلیه دزفولی را در اختیارتان می گذاریم. در هر جا از کشور ایران که هستید میتوانید این غذا را در منزل تهیه کنید و طعم ان را تجربه کنید.

قلیه دزفولی

قلیه دزفولی یکی از غذاهای سنتی و اصیل دزفول میباشد که در قدیم پخت این غذا به عهده تنور بود . کم کم با گذشت زمان چراغ سه فیتیله نفتی جایگزین تنور گردید. امروزه هم که این غذا در قابلمه و مخصوصا آرام پز تهیه می شود.

طرز تهیه قلیه دزفولی
طرز تهیه قلیه دزفولی

مواد لازم برای تهیه قلیه دزفولی چهار نفر

گوشت پر چربی و بدون استخوان ۲۰۰گرم

نخود لپه شده۲۰۰گرم

برنج یک چهارم پیمانه

بلغور گندم یک چهارم پیمانه

لوبیا چشم بلبلی یک چهارم پیمانه

پیاز متوسط دو عدد سیر نصف بوته

الو سیاه درشت نصف پیمانه

برگه زردالو نصف پیمانه

رب انار به میزان کافی

شکر نصف پیمانه

طرز تهیه قلیه دزفولی

برای تهیه قلیه دزفولی در اولین مرحله شما باید سیر و پیاز را ریز خرد کنید. تمام مواد به جز رب انار و شکر را درون دیگ ارام پز یا قابلمه میریزیم.

سپس سیر و پیاز و کمی نمک را به این مواد اضافه میکنیم .

در مرحله بعدی باید اب را به مواد بیافزاییم به طوریکه روی مواد را اب بگیرد و در طول طبخ غذا نیازی نباشد که به آن آب اضافه کنیم.

به گزارش مجله گردشگری کاروان در این بخش شعله گاز یا درجه حرارت ارام پز را می افزاییم تا اب شروع به جوشیدن کند. تا وقتیکه غذا جوش نیامد، نباید درب دیگ یا قابلمه را بگذاریم چون در غیر این صورت غذای ما به علت داشتن بلغور و برنج سر ریز خواهد شد.

بعد از به جوش امدن غذا درب قابلمه را می گذاریم و شعله گاز یا حرارت ارام پز را کم می کنیم و میگذاریم به مدت سه چهار ساعت به ارامی بپزد.

بخوانید : عکسها و معماری کاخ آپادانا در شوش

هنگامیکه مواد کاملا پخته شدند انها را با گوشت کوب کاملا میکوبیم تا نرم شود .سپس مجددا انرا روی حرارت قرار میدیم.

خب در این مرحله برای تهیه قلیه دزفولی باید رب انار و شکر را به انها بیافزاییم. در این مرحله بر خلاف مرحله قبل باید غذا را مرتب هم بزنیم تا ته نگیرد یا نسوزد. پس از ۱۰ الی ۱۵ دقیقه گاز یا ارام پز را خاموش میکنیم و غذا را در ظرفهای مورد نظرمان می کشیم.

همچنین میتوانیم روی آن را با روغن داغ و پونه تزیین نماییم.
نکته مهم :بعد از به جوش امدن غذا نباید ان را هم بزنیم چون در صورت هم زدن غذا ته میگیرد .در صورت نیاز به اب در طی زمان پخت غذا حتما باید از اب جوش استفاده شود.

(No Ratings Yet)
Loading...

همچنین ببینید

مقصد زیبای هانوفر در آلمان

مقصد زیبای هانوفر در آلمان

مقصد زیبای هانوفر در آلمان با سلام، در این مطلب تصمیم به معرفی یکی از …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *